پارتنر چیست؟ احتمالاً این اصطلاح را در روابط مختلف اجتماعی زیاد شنیدهاید و میخواهید بدانید فرق پارتنر با همسر یا دوست چیست. در جوامع غربی شاید این اصطلاح بیشتر استفاده شده باشد و مردم آن را بهتر بشناسند، اما در فرهنگ ایرانی، واژهای نوظهور است. در دهههای گذشته، روابط دو جنس مختلف، زمانی معنا پیدا میکرد که پای خانوادهها به میان میآمد. اما کمی فرهنگ تغییر کرد و اصطلاحات دوستپسر و دوستدختر به واژهنامه روابط اجتماعی اضافه شدند.
اما در این میان پارتنر کیست؟ شاید این عبارت برای هنرمندان و بازیگران بیشتر ملموس باشد؛ زیرا عموماً برای افرادی که روبهرویشان بازی میکنند، اصطلاح پارتنر را بهکار میبرند. اما در روابط شخصی و عاطفی، پارتنر چه جایگاهی دارد؟ آیا همان همسر است یا لباسی زینتی به تن «دوستپسر/دوستدختر» انداختهایم تا از شدت سوءظن دیگران بکاهیم؟ در ادامه این مقاله، به تمامی سوالات فوق، جواب داده خواهد شد.
فهرست محتوا
همسر کیست؟
همسر اصطلاحیست که ما برای اشاره به نیمۀ مهم دیگر در یک ازدواج (زن یا شوهر) استفاده میکنیم. زن و شوهر با ازدواج مدنی یا عرفی و بر اساس کشور یا منطقهای که در آن زندگی میکنند، به یکدیگر پیوند میخورند و از حقوق و تکالیفی که قانون کشور تعیین کرده است برخوردارند. معمولاً در سرتاسر دنیا، افراد از طریق ازدواجهای عاشقانه یا ازدواجهای تعیینشده، همسر خود را پیدا میکنند.
در اکثر کشورهای دنیا افراد 18 سال به بالا میتوانند ازدواج کنند و از این طریق بهصورت قانونی وارد زندگی زناشویی شوند. با این حال، در برخی از کشورها، شرایط متفاوت است؛ جایی که حتی کودکان زیر 15 سال اجازه دارند با رضایت والدین خود ازدواج کنند. اگر دو نفر با هم ازدواج کنند، زن و شوهر محسوب میشوند.
از طریق ازدواج، نقشهای مختلفی بهطور خودکار به زن و شوهر برای مشارکت آنها در تشکیل خانواده، واگذار میشود. این نقشها بیشتر به فرهنگ و سنتهای آنها بستگی دارد. در جامعه، افراد متاهل در صورت تمایل میتوانند بچهدار شوند و آن فرزندان، مشروع یا به زبان عامیانه، حلالزاده تلقی میشوند.
و اما پارتنر کیست؟
برخلاف کلمه «همسر»، اصطلاح پارتنر دارای طیف گستردهای از معانیست. پارتنرها افرادی با منافع مشترک هستند و این رابطه میتواند بر اساس ملاحظات مالی هم شکل بگیرد. با این حال در این زمینه پارتنرها عمدتاً بهعنوان افرادی در نظر گرفته میشوند که ازدواج نکردهاند و هنوز رابطه عاشقانه یا جنسی با یکدیگر دارند.
آنها ممکن است بدون ازدواج با هم زندگی کنند. این رابطه ممکن است بلندمدت یا کوتاهمدت باشد. با این حال، کلمۀ «پارتنر» را هم میتوان برای زوجهای متاهل به کار برد. در یک رابطه، پارتنربودن به معنای بیتعهدی یا داشتن جدیت بهمانند یک همسر نیست. یکی ممکن است در تعهد خود نسبت به دیگری جدی باشد یا نباشد.برای کسب اطلاعات بیشتر,مطلب تعریف ازدواج سفید و اصول زندگی مشترک بدون ازدواج را بخوانید.
همچنین کلمه پارتنر عاری از هر گونه نقش جنسیتیست. بنابراین، هر دو با مجموعه وظایفی مساوی و عاری از هرگونه تعهد و فشار جامعه، برابر تلقی میشوند. پارتنرها در صورت تمایل میتوانند بچهدار شوند. با این حال، گاهی اوقات فرزندآوری در چنین روابطی، مشکلاتی را ایجاد میکند؛ بهویژه در مواردی که مذهب، فرهنگ و سنتها در نظر گرفته میشوند، میتواند برچسبهایی را به همراه داشته باشد.
اصطلاح پارتنر جنسی از نظر جنسیت خنثیست و میتواند برای اشاره به زوجهایی با روابط دگرجنسگرا و همجنسگرا هم استفاده شود. پس اگر کسی را دیدید که درباره پارتنرش صحبت میکرد، او را به باور خودتان قضاوت نکنید؛ زیرا طیف وسیعی از معانی را در دل خود دارد.
چه تفاوتی بین پارتنر و همسر وجود دارد؟
چنانچه هنوز برایتان روشن نشده است که پارتنر کیست، باید بدانید که فرق بین پارتنر و همسر، بیشتر قانونیست. همسران نسبت به پارتنرهای زندگی، از حقوق قانونی و اختیار تصمیمگیری بسیار بیشتری برخوردارند.
بهعنوان مثال اگر فردی فوت کرده باشد، همسرش بهصورت تعریفشده ارث دریافت میکند؛ در حالی که پارتنر از این حقوق برخوردار نیست. البته شما میتوانید با نامبردن از پارتنر زندگی خود در وصیتنامه، به این موضوع رسیدگی کنید. زن و شوهر توانایی تصمیمگیری در مورد مراقبتهای بهداشتی همسر خود را دارند. آنها همچنین میتوانند مالیات بر درآمد ایالتی و فدرال خود را با هم ثبت کنند که مزایای مالی خود را دارد.
چشمگیرترین فرق همسر و پارتنر، بحث تعهد است. پارتنرهای زندگی بهراحتی میتوانند پس از جدایی، بدون سروصدا، مسیر جداگانه خود را طی کنند. از آنجایی که آنها بهطور قانونی ازدواج نکرده بودند، هیچ الزامی برای آنها وجود ندارد که جدایی خود را در هر جایی ثبت کنند. همچنین از نظر دارایی و نفقه، هیچ حقی به گردن یکدیگر ندارند. بیایید برای تفهیم بهتر اینکه پارتنر کیست و چه تفاوتی با همسر دارد، این بخش را مطالعه کنید:
- تعریف: همسر کسیست که بهصورت قانونی ازدواج کرده و بهعنوان زن یا شوهر نامیده شود. همسر از امکانات اجتماعی و مالی بهره میبرد. اما پارتنر کیست؟ کسیست که ازدواج نکرده و رابطه او مبتنیبر رابطه جنسی، عاطفی، کاری و غیره است؛ همچنین در اجتماع، هیچ مزایایی شامل حال او نمیشود.
- تعهد: رابطه زن و شوهر بر اساس تعهد شکل میگیرد، اما پارتنرها ممکن است تعهد خاصی به یکدیگر نداشته باشند.
- مدت رابطه: عموماً روابط زن و شوهری بهمنظور یک رابطه بلندمدت و همیشگی شکل میگیرد؛ اما پارتنرها عموماً رابطهای کوتاهمدت با یکدیگر دارند.
- فرزند: فرزندان یک زوج متاهل، از نظر اجتماعی پذیرفتهترند و در سنتها و فرهنگهای مختلف، حضور شرعی دارند. اما پارتنرهایی که صاحب فرزند میشوند، ممکن است با مشکلات اجتماعی، فرهنگی و مذهبی مواجه شوند و حضور آنها مشروعیت نداشته باشد.
همچنین بعضی از افراد به دلیل ترس از ازدواج,ترجیح می دهند با پارتنر خود باشند و ازدواج نکنند.برای کسب اطلاعات بیشتر مطلب 4 دلیل اصلی ترس از ازدواج در مردان و زنان را بخوانید.
وظایف پارتنر چیست؟
اکنون که فهمیدهاید پارتنر کیست، نوبت به آن میرسد تا وظایف او را بدانید. همانطور که در ابتدای صحبتمان به آن اشاره کردیم، پارتنر را به اشخاص و جنسهای مختلفی میتوان اطلاق کرد. لذا با توجه به نقش و جایگاه، وظایف متعددی برای او وجود دارد که بهصورت خلاصه به آنها اشاره میکنیم.شما همچنین می توانید از مشاوره روانشناسی آنلاین یاری وی در مودر پارتنر در رابطه کمک بگیرید.
توجه داشته باشید که این وظایف، عمومی هستند؛ پس اگر کسی پارتنر جنسی بود، نباید از او توقع حسابوکتاب اموالتان را داشته باشید؛ همینکه عملکرد رضایتبخشی داشته باشد و قیمت محصولات جنسی را بداند، کافیست. پس با دانش به اینکه میدانید پارتنر کیست، وظایف او در قبال شما و بهطور کلی ویژگیهای یک پارتنر را برمیشماریم:
- جلب اعتماد؛
- پایبند به اصول اخلاقی؛
- با احساس و عاطفی؛
- دارای جذابیتهای جنسی؛
- رسیدگی به امور مالی؛
- دارای روحیات سرگرمکننده؛
- تلاش برای ارزشهای مشترک؛
- داشتن روابط مسالمتآمیز با خانواده؛
- سختکوش؛
- تخصیص زمان به شما؛
- توانایی بخشیدن و فراموشکردن؛
- راستگویی؛
- شریکشدن در سود و ضرر (غم و شادی)؛
- امانتدار؛
- عدم مطالبه حقالزحمه؛
- داشتن روابط اجتماعی خوب.
بیشتر بخوانید:چطور متوجه اختلال جنسی پارتنر خود شویم؟
دمستیک پارتنر کیست؟ – Domestic Partner
برخی از کشورها از جمله استرالیا، نیوزیلند و آمریکا گزینۀ دیگری را برای پارتنرها در نظر گرفتهاند و آن تبدیلشدن به پارتنر خانگی یا Domestic Partner است. قوانین مربوط به این موضوع در هر کشور و ایالت متفاوت است، اما در بیشتر موارد، پارتنرهای خانگی حقوق، حمایتها و مزایای مشابه به یک همسر را دارند. آنها همچنین مشمول همان مسئولیتها، تعهدات و وظایفی هستند که طبق قانون به زوجین اعطا و تحمیل میشود.
اکنون شما به ما بگویید پارتنر کیست؟
در این بخش برایتان توضیح دادیم که پارتنر کیست و چه فرقی با همسر دارد؛ همچنین گفتیم که بزرگترین تفاوت ایندو در مسائل حقوقی و سنتهاست. یک پارتنر میتواند نقشهای مختلفی را در زندگی یک شخص بازی کند؛ از همفکری در مسائل مالی و حقوقی گرفته تا رفع نیازهای عاطفی. وجه اشتراک بیشتر پارتنرها، داشتن روابط کوتاهمدت و نداشتن تعهدات قانونیست.
اکنون شما به ما بگویید که آیا تا به حال تجربه داشتن پارتنر را داشتهاید؟ چه وظایف و تعهداتی نسبت به یکدیگر داشتید؟ بهطور کلی از نظر شما پارتنر کیست و آیا نیاز است قوانینی برای چنین روابطی ایجاد شود یا خیر؟
سلام واقعا ممنون که این مطلب رو توی وبسایتتون گذاشتین. من یه نظر کلی راجب این موضوع که پارتنر چیه و کیه و فلان داشتم اونم اینکه واقعا این خیلی چیز بدیه که امروزه توی جامعه ما رواج پیدا کرده ، همه روزه الآن دختر ها و پسر های نوجوون و حتی جوون تحت تاثیر این واژه های بیگانه قرار میگیرند و ازآرمان های واقعی زندگی دور می شوند و سراغ بدیهیات زندگی می شوند. جامعه ما اسلامی است اما این اسلام همواره در معرض هجون دشمنان بوده و هست. به همین خاطر است که الان این واژه ، طبق گفته خودتان می تواند باعث ایجادسچء تفاهم در شخص مخاطب باشد. چنین کلماتی که در جامعه ما فاقد اعتبارند حالا از آن برای نام گذاری شریک جنسی غیر قانونی خود و یا هرچیز دیگری مثلا شریک مالی و یا همکار استفاده میکنند. از شما ادمین مخترم سایت تقاضا دارم، ضمن در نظر گرفتن این گونه مسائل، سعی در تربیت و ارايه شیوه درست زندگی مطابق با ارزش ها و خلقیات و مجموعه آداب و سنن و آیین و رسومی که توسط قشر وسیعی از ایران مورد قبول است، کنید. امید است که ایران، نشود ویران❤️ متشکرم از شما
بسیار عالی
آزادی حق نوع بشر هست و دین و مذهب نباید مانع راحت زیستن مردم شود ! و مهم تفاهم و حالت خوب داشتن و آرامش هست نه ازدواجی که شامل انواع قیود میشود و سرانجامی ندارد و در نهایت بعضا موجب طلاق و داشتن فرزندانی میشود که واقعا مسئول هستیم در قبالشان !
سلام عزیز خوبم!
همه ی انسانها برای آسایش خود هم نوعان خود، قوانینی وضع میکنند که تخلف از آن هرج و مرج، بلاتکلیفی و فاجعه آفرینی را بهمراه خواهد آورد!
و تشکیل زندگی و حتی دوست یابی و در نهایت زیر یک سقف زندگی کردن- به هر عنوان که باشد- نیاز به قوانینی است که ما را از بی بند و باری و … محافظت خواهد کرد.
اسلام و تمام ادیان الهی نسبت به زندگی مشترک حساسیت ویژه ای دارند و قوانینی برای حفظ کانون خانواده قرار داده اند که ما را از افراد سوء استفاده چی مصون می دارد! پس معقول است نسبت به آن پایبند باشیم. ارادتمند
هیچ وقت نمیتوان جامعه را بر اساس خوشی افراد جامعه قانون گذاری کرد چون حق افراد ضایع میشود فرض کن قوانین راهنمایی و رانندگی نباشه میدونی چقد هرج و مرج میشه
نفقه و مهریه و ارث فرزند و اینکه بدونه پدر مادرش کین و امنیت خانواده اینا قوانین زندگی هستن بدون اینا اول اون بچه اسیب میبینه دوم زن که اکثرا مسئولیت بچه میوفته گردنش سوم مرد که جامعه متلاشی میشه اونم جزئی از جامعه است
به شما مذهبی سنتی محافظه کار ربطی نداره که جوونا چه میکنند. سرتون تو نماز و روزهخودتون باشه و به زندگی مردم کاری نداشته باشید. در جهان هرکسی آزاده اونطور دلش میخواد زندگی کنه بدون دخالت دین و مذهب.
به تو هم ربطی نداره که دیگران چی میگن و چی مینويسن تو سرت تو زندگی خودت باشه چیکار به کار مردم داری که کی چه نظری داره مگه تو فضول مردمی تو خودت و خونوادت به روابط آزاد اعتقاد دارین و هیچ کدوم به تعهد که یکی از ارزش های انسانی هست پایبند نیستین و واستون بی معنیه مشخصه چجور خونواده ای هستین و تو چه فرهنگی بزرگ شدین
اگه به حرف شما بود که خدا ۱۲۴۰۰۰ پیامبر نمیفرستاد ،البته خدا هم تو قرآن فرموده :اجباری در دین نیست ،ولی این دلیل نمیشه همدیگر رو به راه درست زندگی سفارش نکنیم، داشتن یه خانواده سالم و مومن و متمسک به اهل بیت نعمتی هست که خیر دنیا و آخرت رو نصیب انسان میکنه،التماس دعا
عقل نداری راحتی
سلام دوستان
هم آقایی که فرمودند هر انسانی آزاده و هم سایرین لازم است بدانیم کسانی که از دیدگاه مذهبی در مورد مطلبی نظر میدهند آنها هم آزادند نظر خودشان را بدهند.
اگر کسی در بحث عصبانیت خود را آشکار نشان دهد این نشانه قوت نیست.
اما در مورد پارتنر :
تفاوت اصلی ازدواج مشروع با نامشروع یا غیرقانونی در اعلام آن است یعنی دو نفر که قابلیت ازدواج را داشته باشند اعلام کنند که ما با هم رابطه عاشقانه خواهیم داشت.
رابطه مخفیانه و بدون تعهد و چندگانه مشروع یا اخلاقی نیست.
رابطه پارتنری گستردهترین نوع رابطه است که با بیشترین تعهدات تبدیل به ازدواج دائم میشود.
حتى رابطه با اشیاء یا جانداران یا موهومات نیز در نظر بعضی افراد در مفهوم پارتنر استفاده میشود.
اما آنچه در کشورهای بیشتر آمریکایی و اروپایی تحت عنوان فرهنگ پارتنزی و اخلاق حرفهای مربوط به آن جریان دارد وظایف و حقوقی برای پارتنر مؤنث در نظر گرفته میشود که بی شباهت به ازدواج موقت نیست.
در ازدواج موقت دو طرف رابطه از هم ارث نمیبرند و حق نفقه و تأمین مالی منتفی است. در این نوع رابطه تعهدی برای فرزندآوری نیست و اگر فرزندی به دنیا بیاید از نظر قانون و مذهب و سنتها همانند فرزند ازدواج دائم حلال زاده و پذیرفته شده است.
مدت این نوع رابطه میتواند کوتاه مدت یا بلند مدت باشد ولی به هر حال مدت آن را معلوم میکنند و برای ادامه رابطه باز هم مدت معلوم دیگری را مشخص میکنند.
در رابطه همسری که از طریق ازدواج دائم شکل میگیرد به دلیل تعهدی که برای فرزندآوری و هم باشی یا به اصطلاح زندگی در زیر یک سقف در آن وجود دارد میزان تعهدات دو طرف رابطه یا پارتنرها به بالاترین حد ممکن میرسد که برای افراد و شرایط مختلف دارای مزایا و معایب متفاوتی است.
از دید کلی افراد برای آرامش بیشتر وارد رابطه میشوند و آرامش با محبت و میزان رضایت از رابطه بستگی مستقیم و معنادار دارد.
سلام عزیزدل، عالی بود
ظاهر کلمه و توضیحاتتون خیلی قشنگه فقط چند تا نکته چرا تو توضیحاتتون نگفتید که بچه ای که بطور خواسته یا ناخواسته تو این روابط بوجود میاد چی میشه (مرد که کارش رو کرده لذتش رو برده فلنگ و میبنده میره زن هم یا باید سقطش کنه یا باید بزاره پرورشگاه یا یه عمر به تنهایی هم پدر باشه هم مادر یه لحظه فقط خودتو بزار جای این بچه) غرب قبل ما این راه رو رفته نتیجش شده بحران جمعیتی خانواده های تک والدی افسردگی بالا و …
خدا عقده ای نیست که ما رو توزحمت بندازه قانون گذاشته و تقسیم وظایف کرده مرد مسئول مالی، زن مدریت و تربیت خانواده بچه ای که تو این محیط بزرگ میشه رو با اون محیط مقایسه کنید