اگر وارد این صفحه شدهاید و خواندن این مطلب را آغاز کردهاید به احتمال خیلی زیاد به دنبال یک روانشناس خوب و باتجربه هستید تا با او صحبت کنید. احتمالاً آگاهید که روانشناسان به مطالعۀ ذهن و رفتار انسان میپردازند و بر عوامل مختلفی که روی رفتار انسانها تأثیرگذار است، تمرکز میکنند. علاوه بر این، ضمیر ناخودآگاه و خودآگاه، فرآیند فکر، عواطف و احساسات انسان را مورد بررسی قرار میدهند. اگر به دنبال رزرو نوبت روانشناس هستید و میخواهید دربارۀ اینکه با کدام روانشناس باید صحبت کنید، بیشتر بدانید، این مطلب را تا انتها بخوانید. ما در اینجا شما را گامبهگام برای رزرو نوبت روانشناس همراهی میکنیم.
چه زمانی برای مشکلات سلامت روان باید کمک بگیرم؟
مشکلات روانی در شکلها و با ابعاد مختلف بروز پیدا میکنند. این مشکلات افراد گوناگون را به شکلهای گستردهای تحت تأثیر قرار میدهند و درمانهای متفاوتی را هم میطلبند. به همین دلیل است که در ابتداییترین مراحل باید بدانید در چه شرایطی باید به یک روانشناس مراجعه کنید. مهمترین علائم هشدار دهندۀ یک بیماری روانی عبارتاند از:
- تغییرات خلقی زیاد در یک بازۀ زمانی کوتاه
- مشکل در تمرکز، حافظه، گفتار و تفکر
- بی تفاوتی نسبت به جهان اطراف و بیعلاقگی نسبت به افراد
- تغییر در خواب یا اشتها
- عدم توانایی در ارتباط برقرار کردن با دیگران
- تمایل به ترک شغل، ترک تحصیل و یا ناتوانی در انجام وظایف محول شده به فرد
- بروز رفتارهای غیر عادی و زدن حرفهای عجیب
مواردی که در بالا به آنها اشاره شده است علائمی هستند که وجود یک بیماری روانی را در فرد تأیید میکنند. این موارد به شکلهای مختلفی بروز پیدا میکنند که برخی از آنها به شرح زیر است:
- اعتماد به نفس بسیار پایین
- مایل به آسیب رساندن به خود
- انواع تروما
- تمایل به استفاده از مواد مخدر و یا الکل
- احساس نامفید بودن در خانواده، محل کار، جامعه و یا در بین دوستان
به کدام روانشناس مراجعه کنیم؟
روانشناسان هر کدام در یکی از شاخههای علم روانشناسی تخصص خود را کسب کرده و در همان حوزه نیز به ارائۀ مشاوره میپردازند. برای اینکه بدانید روانشناس کیست و بتوانید به راحتی روانشناس مناسبی برای مراجعه و رفع مشکل خود پیدا کنید، بهتر است ابتدا تخصص روانشناس را بررسی کنید. برخی از مهمترین تخصصهای روانشناسی عبارتاند از:
مشاوره قبل از ازدواج
مشاوره قبل از ازدواج شکلی از زوج درمانی است که میتواند به شما و همسرتان کمک کند تا برای ازدواج آماده شوید. روانشناسان این حوزه به شما و شریک زندگیتان کمک میکنند تا در مورد چندین موضوع مهم، از مسائل مالی گرفته تا کودکان، بحث کنید و به یک نتیجۀ مشترک برسید.
کنترل خشم
عدهای از روانشناسان به افرادی که روی خشم خود کنترلی ندارند کمک میکنند تا به این مهم دست پیدا کنند. آنها راههایی را آموزش میدهند تا فرد قادر شود قبل از حرف زدن فکر کند و از گفتن چیزی که بعداً پشیمانش میکند، بپرهیزد. همچنین این راهها به او میآموزد که پس از آرام شدن، نگرانیهای خود را بیان کند.
افسردگی، استرس و اضطراب
افسردگی در روانشناسی، یک حالت خلقی یا عاطفی است که با احساس کم ارزشی یا احساس گناه و کاهش توانایی لذت بردن از زندگی نمایان میشود. افرادی که با افسردگی دست و پنجه نرم میکنند، اغلب دارای علائمی هستند که زندگی طبیعی آنها را مختل کرده است. روانشناسان حوزۀ افسردگی و اضطراب به کمک درمانهای روانشناختی به مداوای بیمار میپردازند.
رابطه دوستی و عاطفی
یک ارتباط عاطفی مجموعهای از احساسات ذهنی است که بین دو نفر که در کنار هم قرار میگیرند، پیوند ایجاد میکند. کلمۀ عاطفی به معنای برانگیختن احساسات قوی است. این احساسات ممکن است خشم، غم، شادی، عشق یا هر یک از هزاران احساسی باشد که انسان دارد. روانشناسان این حوزه به افرادی که در یک رابطۀ دوستی و عاطفی هستند، کمک میکنند تا در شرایط مختلف و فراز و نشیبهای رابطه، تصمیمات درستی اتخاذ کنند.
کودک و نوجوان
روانشناسان کودک و نوجوان به والدین منابعی میدهند تا به پیشرفت فرزندانشان در مراحل مختلف رشد کمک کنند. آنها والدین را به نگاه عمیقتری از سلامت روان و چالشهای احتمالی کودک در رابطه با یادگیری یا تفاوتهای اجتماعی میرسانند.
اعتماد به نفس
اعتماد به نفس به معنی باور به خود است. اعتقاد به این که فرد توانایی مقابله با چالشهای زندگی و دستیابی به موفقیت را دارد. داشتن اعتماد به نفس مستلزم درک واقع بینانه از تواناییهای خود و احساس امنیت در شرایط موجود است. افراد با مراجعه به متخصصان حوزۀ عزت نفس، میآموزند که چگونه از دنیای اطراف خود درک درستی پیدا کنند و بر اساس تواناییهایشان با آن برخورد کنند.
خانواده
روانشناسی زوج و خانواده (CFP) یک تخصص در روانشناسی حرفهای است که بر احساسات، افکار و رفتار افراد، زوجها و خانوادهها در روابط و در محیط وسیعتری که در آن فعالیت میکنند متمرکز است.
چگونه نوبت روانشناس بگیریم؟
بسیاری از افرادی که به دنبال دریافت خدمات روانشناسی هستند، تمایلی به ارتباط مستقیم با روانشناس ندارند. این موضوع میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد. برای مثال، برخی افراد دوست دارند که در محیط امن خانۀ خود از این خدمات برخوردار شوند، زیرا در این شرایط راحتتر میتوانند صحبت کنند. بعضی دیگر نیز ترجیح میدهند درگیر زمان تردد در خیابانهای شلوغ نشوند. به همین منظور، روانشناس آنلاین مورد استقبال عموم افراد قرار گرفته و این گروه از متخصصان خدمات مشاوره آنلاین ارائه میکنند.
یاری وی، مجموعهای است که در آن روانشناسان باتجربه و متخصص گرد هم آمدهاند و پس از بررسیهای تخصصی خدمات مورد نیاز را به مراجعان ارائه میکنند. برای رزرو نوبت آنلاین در یاری وی، لازم است شما مراحلی را به ترتیب طی کنید تا بتوانید با روانشناس مناسب با مشکل خود مشورت کنید. این مراحل به شرح زیر است:
- ارزیابی اولیه (از طریق جلسهای ۴۵ دقیقهای)
- انتخاب روانشناس
- رزرو جلسه
- برگزاری جلسه آنلاین با روانشناس
خوب است بدانید که جلسات آنلاین یاری وی بر اساس انتخاب و ترجیح شما به دو شیوۀ تماس تصویری و تماس صوتی برگزار میشود.