مشاوره خانواده

تعداد : 9 مشاور

مشاوره خانواده آنلاین برای داشتن خانواده ای شاد و سالم

لیست مشاوران حوزه مشاوره خانواده

دکتر-پیر حسینلو

دکتر سعیده پیر حسینلو

شماره پروانه : 979

دکتری روانشناسی تربیتی

خانم-آقایی

خانم منصوره آقایی

شماره پروانه : 11507

کارشناسی ارشد مشاوره خانواده

خانم-عظیمی

خانم عذرا عظیمی

شماره پروانه : 31199

کارشناس ارشد

دکتر-کاویان‌فر

دکتر حسین کاویان‌فر

شماره پروانه : 21298

دکتری روانشناسی تربیتی

دکتر-آریان سپهر

دکتر فاطمه آریان سپهر

شماره پروانه : 25605

دکترای تخصصی روانشناسی

دکتر-معینی

دکتر زهره معینی

شماره پروانه : 7353

دکتری روانشناسی

دکتر-هاشمی

دکتر الهه هاشمی

شماره پروانه : 20446

دکتری روانشناسی بالینی

دکتر-آزادی

دکتر علیرضا آزادی

شماره پروانه : 40038

دکتری روانشناسی بالینی

دکتر-صالحی

دکتر آرزو صالحی

شماره پروانه : 30748

دکتری روانشناسی عمومی

خدمات مشاور خانواده در یاری وی

مشاوره روانشناسی خانواده و خدمات مربوط به مشاور خانواده یکی از مسائلی است که در سال‌های اخیر بیشتر از قبل رواج پیدا کرده است. چگونه با والدینم صحبت کنم؟ اختلاف خانوادگی را چطور می‌توان حل کرد؟ چگونه با خانواده همسرم کنار بیایم و چطور با پدر و مادرم یا همسر کنترل گرم دعوا نکنم؟

این‌ها مشکلاتی است که ممکن است در هر خانواده‌ای رخ دهد. در این مطلب از سایت یاری وی می‌خواهیم با نقش مشاور خانواده، مشاور خانواده آنلاین در سامانه یاری وی و ضرورت مشاوره خانواده صحبت کنیم.

مشاوره روانشناسی خانواده چیست؟

مشاوره روانشناسی خانواده یا خانواده درمانی روشی برای توسعه و حفظ روابط خانوادگی موثر و سالم است. مشاور خانواده مشکلات خانوادگی را شناسایی کرده و در حل آن‌ها به شما کمک می‌کند.

این مشکلات ممکن است احساسی، روانی یا رفتاری باشند. بسیاری از رویکردها در مشاور خانواده آنلاین از نظریه سیستم‌های خانواده نشئت می‌گیرد. طبق این نظریه، خانواده یک سیستم است و تغییر در یک عضو از خانواده بر اعضای دیگر تاثیر می‌گذارد.

اهمیت مشاور خانواده در حل مشکلات خانوادگی

هدف از مراجعه به مشاور خانواده رفع چالش‌های رفتاری، روانی و احساسی در خانواده است. اعضای خانواده برای اینکه خانوادۀ شاد و سالمی داشته باشند، به مشاوره روانشناسی خانواده احتیاج دارند.

مزایای مشاور خانواده آنلاین در خانواده‌های مختلف متفاوت است. از جمله این مزایا می‌توان به توسعۀ مرزهای سالم در خانواده، بهبود ارتباطات، تعریف نقش‌ها در خانواده، بهبود روابط و پویایی در خانواده، ارائه ابزارهای مقابله‌ای برای اعضای خانواده، حل اختلاف خانوادگی در ازدواج و تقویت‌ مهارت‌های ارتباط با خانواده همسر اشاره کرد. علاوه‌بر این مشکلات، مشاور خانواده در حل مشکلات مربوط به کودک هم کمک می‌کند.

انواع مشکلات خانوادگی

در حالت ایدئال، خانواده از کسانی تشکیل شده است که همواره از شما حمایت می‌کنند و عاشق شما هستند. شما در کنار خانواده‌تان راحت هستید و می‌توانید به راحتی مشکلات و دغدغه‌هایتان را به اشتراک بگذارید. در حقیقت، خانواده‌ای که ۱۰۰ درصد انتظارها و ایدئال‌ها را داشته باشد، وجود ندارد و هر کس در خانواده‌اش با مشکلات متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

ممکن است اعضای خانواده به درک درستی از یکدیگر نرسیده باشند و نتوانند نیازهای یکدیگر را برطرف کنند. عصبانیت و استرس هم باعث تشدید مشکلات خانوادگی می‌شود. مشکلات خانوادگی ناشی از مسائل مربوط به سلامت ذهن و روان است و معمولاً شامل موارد زیر می‌شود: مشکلات مالی، غم و غصه، تجاوز، جدایی، بیماری‌های مزمن و مشکلات رفتاری در کودکان و نوجوانان.

هر کدام از مشکلات بر عملکرد و رفتار اعضای خانواده تاثیر می‌گذارند. بنابراین حل مشکلات خانوادگی به سلامت ذهنی و جسمی خانواده کمک می‌کند. حل این مشکلات در جلسه‌های مشاور خانواده رخ می‌دهد. فراموش نکنید که این جلسه‌ها به مشارکت یک یا چند عضو از خانواده احتیاج دارد.

خدمات مشاور خانواده به انواع مختلفی تقسیم می‌شود: مشاوره کاربردی، مشاوره چندسیستمیَ، مشاوره چندنسلی، مشاوره استراتژیک و مشاوره ساختاری. مشاوره خانواده کاربردی برای خانواده‌هایی است که کودک یا نوجوان دارند و با مشکلات رفتاری و احساسی پیچیده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

مشاوره چندسیستمی برای مشکلات احساسی و رفتاری کودکان و نوجوانان است. این نوع مشاوره بر مشکلات گسترده‌تری تمرکز می‌کند. برای خانواده‌هایی که فاصله سنی زیادی بین اعضای خانواده وجود دارد و گرفتار مشکلات چندنسلی هستند، از مشاور خانواده چندنسلی استفاده می‌شود. این روش بر تعاملات بین‌نسلی تمرکز می‌کند. هدف از اجرای مشاوره چندنسلی درک تاثیر ارتباطات و مشکلات در خانواده است.

هدف مشاوره خانواده استراتژیک تغییر الگوی تعامل بین اعضای خانواده است. با رویکرد مشاوره ساختاری هم مشکلات مربوط به ساختار خانواده مدیریت می‌شود. این رویکرد بیشتر بر ساختارها تمرکز دارد. سامانه مشاوره یاری وی تمام انواع خدمات مشاور خانواده را ارائه می‌دهد و با استفاده از روان‌شناس‌های مجرب به شما کمک می‌کند که خانواده‌ای شاد و سالم داشته باشید.

عدم ارتباط درست بین اعضای خانواده، ارتباط با خانواده همسر، اختلاف خانوادگی در ازدواج، اختلاف‌های فرهنگی، مرگ یکی از اعضای خانواده، اختلاف بین اعضای خانواده، خشونت خانگی، استرس مالی، مشکلات احساسی و رفتاری مربوط به کودکان و نوجوان‌ها، بیماری و ناتوانی اعضای خانواده، دغدغه های پدر و مادر، جدایی و طلاق از جملات مشکلات مهم در خانواده هستند.

فراموش نکنید که بعضی از این مشکلات ممکن است برای بقیه آسان باشد، ولی شما برای حل مشکل باید به مشاور خانواده رجوع کنید. به‌علاوه، ممکن است مشکل شما در این مطلب وجود نداشته باشد، در هر صورت بهتر است برای حل مشکلتان و اجرای راهکار درست از مشاور خانواده کمک بگیرید. در بخش‌های بعدی به چندتا از این مشکلات اشاره می‌کنیم.

نحوه ارتباط با خانواده همسر چگونه است؟

یکی از دغدغه‌ها و مشکلات خانواده‌ها و زوج‌هایی که تازه ازدواج کرده‌اند، ارتباط با خانواده همسر است. برای مثال ارتباط زن و مادر شوهر و ارتباط مرد با خانواده همسر. در هر کدام از این روابط، نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی وجود دارد.

ممکن است والدین همسرتان بسیار کنترل‌گر باشند و در کارهای شما دخالت کنند. در چنین موقعیت‌هایی برای حل مشکل به مشاور خانواده احتیاج دارید. مشاوران خانواده یاری وی با ارائه بهترین خدمات به شما کمک می‌کنند.

اختلاف خانوادگی در ازدواج چیست؟

از مهم‌ترین دلایل مراجعه زوجین به مشاور خانواده و استفاده از خدمات مشاور خانواده آنلاین، اختلاف خانوادگی در ازدواج است. در ازدواج، مشکلات زیادی ممکن است بین زن و شوهر رخ دهد.

گاهی اوقات یکی از زوجین گرفتار اختلال روانی خاصی هستند. بعضی‌ از زن و شوهرها نمی‌توانند با هم کنار بیایند و برای حل مشکل ادامۀ زندگی یا جدایی به مشاور خانواده احتیاج دارند.

همسر کنترل‌ گر، شکاک و خودشیفته از دیگر مشکلاتی است که ممکن است در ازدواج رخ دهد. اگر هر یک از این مشکلات را دارید، می‌توانید از خدمات مشاور خانواده آنلاین یاری وی حساب کنید. یاری وی از روانشناسانی مجرب استفاده می‌‌کند و با هزینۀ مناسب به شما کمک می‌کند.

دعوای نوجوان‌ها و جوان‌ها با پدر و مادر

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که پای نوجوان‌ها و جوان‌ها را به جلسه‌های مشاور خانواده باز می‌کند، دعوا با پدر و مادر است. گاهی اوقات فاصلۀ سنی زیادی بین فرزند و والدین وجود دارد و همین مسئله باعث مشکلاتی مثل عدم درک متقابل می‌شود. در چنین مواقعی، پدر و مادرها هم به مشاوره احتیاج دارند.

بهتر است والدین روش تعامل با فرزندانشان را یاد بگیرند و طبق اصول تربیتی قدیمی پیش نروند. در جلسه‌های مشاوره روانشناسی خانواده، مشاور خانواده مشکلات و اختلال‌های شخصیتی و روانی را تشخیص می‌دهد و راهکارهای لازم را به والدین و فرزندان ارائه می‌کند.

در جلسه‌های مشاوره خانواده چه اتفاقی می‌افتد؟

معمولا جلسه‌های مشاوره خانواده با یک یا دو نفر از اعضای خانواده شروع می‌شود. بقیۀ اعضای خانواده هم در صورتی که تمایل داشته باشند، می‌توانند در جلسه‌ها شرکت کنند. برخی از جلسه‌های مشاوره خانواده آنلاین فردی هستند و به صورت شخصی با زن یا مرد برگزار می‌شوند.

برخی از جلسه‌ها هم دو نفره هستند و زن و مرد با هم درباره خودشان و مشکلاتشان صحبت می‌کنند. جلسه‌های مشاوره خانواده برای خانواده‌های بزرگ و کوچک مناسب است و لزومی ندارد تمام اعضای خانواده در جلسه‌ها حضور داشته باشند. در صورتی که مشکلات مربوط به فرزند و والدین باشد، معمولا فرزندان فردی به مشاور خانواده رجوع کرده و دربارۀ مشکلاتشان حرف می‌زنند.

مشاورۀ فردی فقط روی مشکلات یک نفر تمرکز کرده و مسائل ذهنی و درونی او را بررسی می‌کند. در واقع جهت مشاورۀ فردی شخصی است. در مقابل، مشاور خانواده فقط روی شخص تمرکز نمی‌کند، بلکه به توسعه روابط مثبت و یادگیری صمیمیت و نزدیکی در خانواده می‌پردازد.

مشاور خانواده تلاش می‌کند که تنش‌ها و تناقض‌ها را حل کند. در جلسه‌های مشاوره روانشناسی خانواده، مشاور خانواده آنلاین با یک یا چند نفر از اعضای خانواده صحبت کرده و مشکلات را حل‌وفصل می‌کند.

ویژگی‌های یک مشاور خانواده خوب چیست؟

مشاوران خانواده متخصصین سلامت روان هستند و به طور تخصصی به مشکلات رفتاری و اختلافات اعضای خانواده می‌پردازند. آنها می‌توانند به طور فردی یا گروهی با اعضای خانواده کار کنند و جلسه‌های مشاوره را برگزار کنند. برخی از مشاوران فقط به مشکلات زوجین می‌پردازند و بعضی از آن‌ها هم روی دغدغه‌ها و مشکلات فرزندان و والدین تمرکز کرده‌اند.

مشاور خانواده باید مجموعه‌ای از مهارت‌های کلیدی و موثر را داشته باشد تا بتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند. مشاورهای خانواده باید مهارت‌های ارتباطی قوی‌ای داشته باشند. آن‌ها باید به نقطه‌نظرهای مختلف گوش دهند و به تسهیل ارتباط بین اعضای خانواده کمک کنند.

یک مشاور خانوادۀ همدل است و اختلافات را حل‌وفصل می‌کند. خانواده‌هایی در جلسه‌های مشاوره روانشناسی خانواده شرکت می‌کنند، معمولا درمورد مسئله‌ای گیج هستند و نمی‌دانند چه کار کنند. در چنین مواقعی، مشاور خانواده باید توانایی رهبری داشته باشد و در درک علت‌ها و مراحل مختلف حل اختلاف کمک کند.

آیا با سایت روانشناسی خانواده می‌توان مشکلات خانوادگی را حل کرد؟

سایت روانشناسی خانواده یاری وی خدمات متنوعی درزمینۀ مشاور خانواده ارائه می‌دهد. خیلی از خانواده‌ها برای حل مشکلاتی مثل ارتباط با خانوادۀ همسر رفتار با همسر کنترل گر به سایت یاری وی رجوع می‌کنند. جلسه‌های مشاور خانواده در یاری وی آنلاین هستند و با استفاده از چت یا مکالمۀ تصویری می‌توانید با مشاورتان صحبت کنید.

خانواده‌ای شاد و سالم با مشاور خانواده

برای اینکه بتوانید خانوادۀ شاد و سالمی داشته باشید و فرزندانی شاد تربیت کنید به مشاور خانواده احتیاج دارید. مشاورهای خانواده یاری وی همگی از بهترین مشاورها و متخصصان روانشناسی هستند و به شما در این مسیر کمک می‌کنند.

سوالات متداول

خانواده درمانی به دنبال کمک به خانواده در بازسازی قوانین، سبک های ارتباطی و نقش ها برای رفع نیازها و نگرانی های همه اعضای خانواده است.

تعداد جلسات به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله، اهداف درمان، شدت مسائلی که با آن مواجه می شوند و البته، تمایل فرد برای مشارکت فعال در جلسات مشاوره و روانشناسی.

چالش های خانواده های دو شغله، اختلال عملکرد زناشویی، سازگاری با طلاق یا جدایی، مشکلات مواد مخدر و الکل، مشکلات مربوط به مدرسه، مشکلات رفتاری کودک/نوجوان، افسردگی کودک/نوجوان، مشکلات خروج کودکان بزرگسال از خانه و مرگ یکی از عزیزان اینها تنها تعدادی از رایج ترین مسائل مربوط به خانواده هستند.

گاهی اوقات بهتر است تمام خانواده به جلسه اول بیایند، در بعضی مواقع بهتر است والدین یا یکی از آنها به تنهایی بیایند. اگر درخواست زوج درمانی دارید در اولین جلسه هر دوی شما باید حضور داشته باشید.

گاهی اوقات دیدن افراد به صورت جداگانه برای یک یا دو جلسه می تواند برای خانواده درمانی یا زوج درمانی مفید باشد.

همه مکالمات شما کاملاً محرمانه هستند به استثنای مواردی که قانون خلاف آن را اجباری کرده است، مانند مورد کودک آزاری ویا سوء استفاده از سالمند یا خطر قریب الوقوع برای خود یا دیگران.

نظرات کاربران

کاربر بدون نام

سلام من یه دختر ۱۵ سالم و همه جوره با خانوادم مشکل دارم مخصوصا مادرم از نظر دین و مذهب اصلا بهم نمیخوریم و اصلا هیچ درک و شعوری نسبت به علایق من نشون نمیده میشه راهنماییم کنین؟چند بار خودکشی نا موفق داشتم با قرص و.. چند بارم تصمیمم برای فرار از خونه جدی بوده و دیگه نمیتونم باهاشون زندگی کنم

1402/02/25

ادمین - سحر لعل جواهری

سلام وقت بخیر به نظر میاد با تعارض جدی ای با خانواده روبرو هستید و برای فرار از اون دست به راه هایی زدید که زیاد کارآمد نیستن. برای بررسی بیشتر این موضوع و راهکار میتونید از یک رواندرمانگر فردی یا خانواده درمانگر کمک بگیرید تا در حل این تعارض شدید با خانواده بهتون کمک کنه

کاربر بدون نام

سلام. من و همسرم به تازگی از طریق من مهاجرت کردیم به آلمان. قبل از مهاجرت ایشون خیلی مشتاق بود و دوست داشت که بیایم خارج از ایران ولی از وقتی اومدیم همش ناسازگاری میکنه و زندگی رو برامون سخت کرده. نمیفهمم واقعا دلیلش چیه اخه؟

1401/02/18

ادمین - ادمین

سلام. وقت بخیر. در این مورد لازمه حتما با روانشناس در ارتباط باشید تا دلیل ناسازگاری مشخص شود. در طی فرایند مهاجرت ممکن است مواردی مانند افسردگی به ادم دست بدهد و باعث رفتارهای غیر معمول شود.

کاربر بدون نام

سلام من تو زندگی زناشوییم به مشکل خوردم و دیگه واقعا بریدم طوری که کارمون به طلاق توافقی هم کشیده و در مرحله ی آخر صدور رای می باشد ولی زنم مثل اینکه پشیمان شده و تمایل برگشت به زندگی داره.نمیدونم چیکار کنم.لطفا راهنمایی کنید چطور من از این بحران خارج شم.کار درست نمیدونم چیه واقعا خسته شدم

1401/02/18

ادمین - مریم اکبری

سلام. وقت بخیر. حتما لازمه که قبل از تصمیمات مهم این چنینی هم شما و هم همسرتون جلسات مشاوره با روانشناس داشته باشید تا بهترین و درست ترین تصمیم رو بتونید بگیرید.