گروه درمانی

تعداد : 2 مشاور

در جلسات گروه درمانی آنلاین، باهم بهتر بشیم !

لیست مشاوران حوزه گروه درمانی

خانم-آقایی

خانم منصوره آقایی

شماره پروانه : 11507

کارشناسی ارشد مشاوره خانواده

خانم-عظیمی

خانم عذرا عظیمی

شماره پروانه : 9790

کارشناس ارشد

مهارت‌های ارتباطی 

تسهیلگر: خانم منصوره آقایی

در تمام مدت زمانی که مشغول به کار در زمینه روان‌درمانی هستیم هرگز مراجعی را ندیده‌ایم که دغدغه ارتباطی نداشته باشد! حتی افرادی که با مسأله ی دیگری غیر از رابطه وارد اتاق درمان می‌شوند در نهایت به مسأله ارتباطی اشاره می‌کنند .

چرا آنقدر انسان به ارتباط نیاز دارد و اینکه چرا آنقدر ارتباط سخت است؟ انگار همیشه چیزی در رابطه می‌لنگد!

ما در مشاوره گروهی می‌خواهیم درباره همین موضوع با هم صحبت کنیم و از طرفی خود مشاوره گروهی فضا و بستر رابطه با یکدیگر را ایجاد می‌کند و اعضای گروه این فرصت را پیدا می‌کنند که عملکرد خودشان را در ارتباط با دیگری بررسی کنند. به هر حال این گروه یک جامعه کوچک ارتباطی است ولی امن تر. ما در گروه با هم مهارت‌های ارتباطی را تمرین می‌کنیم مهارت‌هایی مثل؛ گفت و شنود دقیق، درک متقابل، همدلی و ... چیزهایی که هیچوقت به ما آموزش داده نشد؛ نه در رسانه، نه در سیستم آموزشی. ما اینجاییم که زندگی را تمرین کنیم.

  

......................................................................

خودشناسی با شیوه روان تحلیلی 

تسهیلگر: خانم عذرا عظیمی

 روان رنجوری وضعیتی از ذهن هست که زمانی به وجود می آید ما به عنوان فرد با گروه خود سازگار نیستیم و با درجات متفاوتی از خود و از دیگران منزوی می شویم.
از طریق خودشناسی سعی داریم به دلایل آشکار و پنهانِ علل این ناسازگاری‌ پی ببریم.
در عین حال ضرورت خودشناسی از این جهت است که میتواند به حل مشکلات ما در ارتباط با خودمان ، دیگران و تصمیمات مان کمک کند.
خودشناسی به شیوه روان تحلیلی تفاوتی که با دیگر رویکرد ها دارد این ست که در پی کشف انگیزه ( میل) هایی ست که بیشترین تاثیر را در انتخاب های زندگی دارد و در عین حال در لایه های عمیق روان آنقدر پنهان است که در حالت عادی پی به آن نمی بریم.‌
همچنین در شیوه روان تحلیلی شما احتمالا کمتر با بازگشت مسائل تان روبرو می شوید.

  

......................................................................

گروه درمانی چیست؟

گروه درمانی یکی از روش های رواندرمانی است که می‌تواند به شما در حل و فصل مشکلات و مسائل روانی یا مسائل موجود در ارتباطات بین فردی کمک کند. گروه درمانی از نظر سایر شیوه های مشاوره معمولا مقرون به صرفه تر است. گروه درمانی جلساتی است که در آن یک روانشناس به همراه گروهی از مراجعین همزمان درمان می‌شوند. معمولا تعداد افراد گروه بین 6 تا 12 نفر خواهد بود که به همراه یک یا چند روانشناس تشکیل می‌شود.

  

چرا گروه درمانی؟

از آن جایی که بیشتر زندگی ما متکی بر روابط است و ما پیوسته در ارتباط حضور داریم، گروه درمانی نیز نوعی درمان در دل ارتباط است که این ارتباط بین اعضای گروه شکل گرفته و منجر به بهبود زندگی ما در موضوعات مختلف خواهد شد. تحقیقات ثابت کرده اند که مسائلی مثل افسردگی، اضطراب، وسواس، سوء مصرف مواد و الکل، پانیک، مدیریت خشم میتواند به شکل موثرتری در جلسات گروه درمانی بهبود پیدا کند.

 

فواید گروه درمانی

 

گروه درمانی روابط بین فردی میتواند به شما در حل مشکلاتتان در ارتباط با دیگران کمک کند. ما در هر لحظه از زندگی خود درگیر نوعی رابطه هستیم؛ رابطه با اعضای خانواده، رابطه با پارتنر، رابطه با همکاران و... از آنجایی که ما در روابط شکل میگیریم، آسیب میبینم، ترمیم میشویم و بهبود میابیم، گروه درمانی به شما این فرصت را میدهد تا در کنار افرادی که مشکلاتی شبیه به شما دارند بیاموزید، همدلی کنید و بهبود پیدا کنید. گروه درمانی بواسطه حضور افراد دیگر درمان سریع تر صورت میگیرد و از نظر زمان و هزینه مقرونه به صرفه تر نیز هست. 

گروه درمانی برای چه موضوعاتی موثر است؟

  • افسردگی
  • وسواس
  • اضطراب
  • خشونت خانگی
  • اضطراب پس از سانحه
  • خودکشی
  • عزت نفس
  • مشکلات ارتباطی
  • فرزندپروری
  • اختلالات خوردن
  • مدیریت خشم
  • سوگواری و از دست دادن
  • طلاق
  • سوء مصرف مواد و الکل

جلسات فردی بهتر است یا گروه درمانی؟

گروه قدرت اثربخشی خود را از این میگیرد که در این لحظه و اکنون در حال شکل گیری و جریان است. در گروه درمانی توجه شما به احساس و افکاری است که اکنون درباره خود و هم گروهی هایتان دارید. اینجاست که می‌توانید روابطی که در دنیای بیرون دارید را مجدد بازسازی کنید و یاد بگیرید و تمرین کنید تا با شناسایی مشکلات در جهت بهبود آن در کنار دیگر اعضا قدم بردارید. از آن جایی که این شکل از روابط در جلسات فردی امکان پذیر نیستند، گروه درمانی میتواند با سرعت بیشتری در روند بهبودی و حل مشکلات درونی شما نسبت به جلسات فردی موثر باشد.

جریان جلسات گروه درمانی آنلاین

معمولا در یک جلسه گروه درمانی همه افراد مشارکت دارند و گروه توسط یک یا چند گروه درمانگر هدایت می‌شود. مدت زمان جلسات گروه درمانی 1 یا 2 ساعت در هفته خواهد بود و درباره موضوع خاصی که افراد گروه به خاطر آن گرد هم آمده اند صحبت خواهند کرد. در جلسات گروه درمانی آنلاین همه اعضا در زمان مشخص شده وارد فضای جلسه خواهند شد و با درخواست گروه درمانگر میتوانند صحبت کنند. گروه درمانی آنلاین از نظر کیفیت تفاوتی با گروه درمانی حضوری نخواهد داشت و به همه افراد درهر جای دنیا فرصت برخورداری از این جلسات را می‌دهد.

قوانین گروه درمانی 

  • محرمانگی و رازداری
  • عدم برقراری ارتباط اعضای گروه خارج از گروه
  • عدم تاخیر در حضور در جلسات
  • الزام به حضور در تمامی جلسات وعدم غیبت
  • مشارکت فعال در گروه

 

پیام به پشتیبانی جهت ثبت نام

سوالات متداول

مدت زمان جلسات گروه درمانی آنلاین 90 دقیقه است.

جلسات گروه درمانی در یک روز و ساعت مشخص هفته ای یکبار برگزار می‌شوند.

در جلسات گروه درمانی 10 نفر میتوانند شرکت کنند.

بله، اگر در حال حاضر تحت درمان دارویی هستید یا در جلسات رواندرمانی فردی شرکت میکنید میتوانید در کنار آن در جلسات گروه درمانی نیز حضور داشته باشید.

یکی از قوانین و اصول اولیه گروه درمانی حفاظت از اطلاعات شخصی است و با توجه به اینکه همه اعضای گروه این دغدغه‌مندی را دارند، همه متعهد می‌شوند که اطلاعات گروه را جایی فاش نکنند و درباره ان با کسی صحبت نکنند.

جلسه پیش مشاوره کمک می کند که با افرادی هم گروه باشید که شرایط و مشکلی مشابه به شما دارند. اگر درباره شروع گروه درمانی تردید دارید میتوانید ابتدا در جلسه پیش مشاوره شرکت کنید تا گروه مناسب برای موضوعتان را به شما پیشنهاد دهیم.

اعضای گروه دقیقا به همان دلیلی که شما آنجا هستید گرد هم آمده اند. رازداری مسئله مهمی است که ابتدا درباره آن همه اعضای گروه متعهد میشوند و با گذشت زمان اعتماد و صمیمیت شکل میگیرد و صحبت کردن درباره موضوعات سخت آسان تر خواهد شد.

روان درمانی درهر شکل و صورتی معمولا نیازمند صرف وقت خواهد بود و برای دستیابی به نتیجه مطلوب باید صبور و پایبند به تمرینات گروه و مشارکت با آن باشید.

با توجه به اینکه آشنایی با گروه و ارتباط گرفتن با اعضا نیازمند زمان هست، حداقل میبایست 4 جلسه در گروه شرکت کنید و اگر به هر دلیلی برای حضور در جلسات منصرف شدید باید ابتدا در یک جلسه فردی با گروه درمانگر درباره علت منصرف شدن و ارتباط برقرار نکردن با گروه صحبت کنید و سپس با نظر ایشان میتوانید تصمیم به ترک گروه بگیرید.

درصورتی که قبل از 6 جلسه با توجه به شرایط گفته شده تصمیم به ترک گروه بگیرید 30 درصد هزینه شما بازگشت داده می‌شود، اما در صورتی که بعد از 6 جلسه گروه را ترک کنید هیچ هزینه ای به شما بازگشت داده نخواهد شد.

نظرات کاربران